…met mijn verhalen creëer ik beelden.

Ik vertel verhalen. In eerste instantie denken mensen dan vaak dat ik verhalen voorlees aan kinderen. Maar niets is minder waar. Meestal bestaat mijn publiek voornamelijk uit volwassenen, al zijn de meeste verhalen ook zeer geschikt voor kinderen en jongeren. En een boek komt er niet bij kijken…

Verhalen vertellen is al een heel oude traditie. Net als in vroeger tijden vertel ik mijn verhalen uit het hoofd en pas het aan de situatie aan: Ik maak het verhaal tot mijn verhaal met een boodschap die ik wil overbrengen en daardoor kan ik het verhaal overbrengen aan de luisteraar. Ik creëer beelden in het hoofd van de luisteraar door de manier waarop ik dingen beschrijf en door wisseling in snelheid en in volume. En tijdens het vertellen anticipeer ik op het publiek zodat het geboeid blijft luisteren.

Een verhaal vertellen aan een grote groep in een zaal of aan een kleine groep ter vermaak aan tafel, een workshop voor kinderen of volwassenen waarin geleerd wordt hoe je ontspannen een ‘verhaal’ vertelt, of een combinatie van een beide. Het bestaat tot de mogelijkheden.  Heeft u belangstelling? Neem dan contact met mij op zodat we kunnen kijken wat ik voor u kan betekenen.

 

Enkele van de verhalen die op mijn repertoire staan zijn:

  • “De blinde en de jager” – een Afrikaans verhaal over vooroordelen
  • “De haas en het monster” – een Egyptisch sprookje over moed
  • “Brolle” – een verhaal van Pete Pronk over vertrouwen hebben
  • “De rijke bramenplukker” – een verhaal van Godfried Bomans over rijkdom

 

Wilt u mij in actie zien, dan staat hier een voorbeeld (“Water dat stenen breekt”) (voorstelling Keerwater 16 november 2013).